30 december 2019

Husmodeller

Allmänt

Något man snabbt märker är att det är en djungel med husleverantörer. Få utav dem ger ut några siffror. De säger att de beror på var i landet man ska bygga, men nå siffra hade man ju kunnat få tycker jag. Men det klart, de vill ju ha en kontakt med oss som potentiella köpare så fort som möjligt. Vi har mailat en del med Eksjöhus, Anebyhusgruppen, Lb-hus och A-hus och de har varit snabba på att svara. Sen har vi kollat en del med Myresjöhus, Hjältevadshus, Dala trähus, samt några fler som jag redan glömt, det känns som man inte gjort annat än att mailat frågor. Det går fort att blanda ihop husmodeller!
 
Ett tag var det bara tvåplanshus som gällde, sen bara enplans, och nu har vi (nog) landat i att det blir 1,5 plans hus. Vår tomt ligger utanför detaljplanerat område så därför är det helt upp till oss att välja och vraka.
 
Just nu är det följande modeller vi ska kolla vidare på och få mer riktiga offerter på
Ekonomen 178 Anebyhusgruppen
 
Optimal 171 och Optimal 185 Lb-hus
 
 
Tyresö A-hus
 
Men alla husen vill vi ändra lite på. Och efter lite googling och mailkonversationer märker man att det är stora skillnader vad ändringar/tillägg kostar samt vad som är möjligt.
 
Vi har faktiskt redan träffat en husförsäljare från Mjöbäcksvillan, men han har inte hört av sig än, har gått tre veckor, vet inte om det är vanligt eller om man ska börja tjôta, min man och jag tycker olika i den frågan....