11 maj 2020

Kök vedum

Allmänt

För någon vecka sen var det dags att åka till sisjön och gå in till Vedum för att bestämma hur vårt blivande kök ska se ut. Det var roligt och väldigt jobbigt på samma gång. Val av luckor och handtag var det enkla. Sen kom det till inramning, skåpsutseende, listverk osv osv. Och när huvudet var mos, då var det garderober och tvättstuga kvar! 
Hade läst på en annan blogg att de valt till bänk över maskinerna i tvättstugan, så det kopierade vi. Det är svårt att ha koll på alla möjligheter som finns. Vidare gick vi på standard och tänkte att vi kan fixa till det själva sen. 
Garderoberna ändrade vi bara på i hallen, men efter första priset på ändringarna så gör vi även det själva sen. (även om deras idé var väldigt snygg!
Men, tillbaka till köket, vi tänkte vi skulle ha ett svart, ett mörkt kök..... Det blev ett grönt kök, närmare bestämt "skogsgrön". Det är vedums nyhet för i år och det såg väldigt snyggt ut. Luckan blev "Alice" och handtagen skålformade i tennliknande material. Eftersom bygglovsritningar redan är inskickade så är det inte aktuellt att flytta nåt fönster , men kanske skulle man kollat mer på köksinredning innan man är klar med bygglovet. För det var svårt att få ihop bänkar och skåp när man vill ha det centrerat vid fönster. Sen får inte spis och diskho vara för nära varandra etc. Vi funderade mycket på om vi skulle fortsätta köksbänken som en halvö, eller om vi skulle ha en köksö också. Men då det är svårt att få grepp om storleken på rummet och huruvida ett köksbord ska stå så avvaktar vi med det.
Stort tack till Åsa Grath på vedum som fick ner våra spretiga idéer till genomförbara planer. 
 
 
 
 
.  Ännu är vi inte helt klara, så här ser det ut just nu. Vi tänker oss tegel liknande kakel.