6 juni 2020

Tålamod

Allmänt

Det är roligt att planera ett husbygge. Men, allt vid sidan om , att allt ska komma i rätt fas med försäljning av nuvarande hus, alla bankpapper, värdering av blivande hus, kontakt med kommunen, kontakt med blivande grannar.... Det tar på krafterna. I slutändan kommer det att vara värt det, men nu skulle jag vilja snabbspola till nästa sommar.
Vi skickade in alla dokument och ansökningar till kommunen i april, fick till svar att senast 16 juni kommer besked om bygglov. Sen hände ingenting, de två senaste veckorna ringde jag med min allra sockersötaste röst och frågade om allt såg bra ut och om tidsplanen skulle hålla. 
- inga, problem, allt ser fint ut, blev svaret.
Sen, i tisdags ringde kommunen (14 dagar innan 16 juni). Vår handläggare sa att allt såg bra ut... Men.... Några små saker bara, tydligen var inte måttet till tvättstugan tillgänglighetsanpassat och det var också något med duschen. Sen så var det något angående nya vägen, och dessutom behövde det upp hela vägen i byggnadsnämnden (då förhandsbeskedet hade gått ut) vilket gör att vi måste lägga på ytterligare några veckor.
 
Inte det jag ville höra när jag varje dag sprang ut till brevlådan för att kolla bygglov. Men efter att sovit på saken, självklart är det bra att allt går 100% rätt till, alla ska fått säga sitt. Vi har ju tänkt bo där i 20-50 år, så vad gör någon månad mer hit eller dit.
 
Får tillägga att alla jag talat med i kommunen varit väldigt trevliga, Mjöbäcksvillan hade inte problem att ändra det som behövdes. (vi la även till ett fönster när det ändå skulle ändras i ritningarna, blev mycket bättre) 
 
Tänk nästa midsommar, då kanske vi firar i vårt nya hus, utan corona och hela 2020 ligger i det förflutna.